5 tips fra din elektriker for å spare strøm i 2022

spare strøm

De fleste har fått den høye strømregningen og kjenner på følelsen av å ha lite kontroll over strømutgiftene sine. Middagen skal lages når alle er hjemme fra jobb og ikke når strømmen er billigst. El-bilen skal lades i god tid før neste tur. Vaskemaskinen går kontinuerlig. Listen er lang, og de høye strømprisene krever en kraftig endring i vanene våre, noe som tar tid og fokus.

Heldigvis kan man ta noen små grep som faktisk betyr noe for å få ned strømregningen.

Her er fem tips fra din elektriker i TRG-Elektro

 1. Senk gulvvarme på badet og kjøp en sparedusj – Du kan ha det varmt og behagelig på badet selv om gulvet ikke kjennes varmt under føttene. Senk varmen til gulvet ikke kjennes varmt. Flisene varmes opp nok likevel slik at det blir behagelig temperatur både for føttene og i luften. Sparedusjen vil nedjustere forbruket av varmt vann mens du kan dusje like lenge som du er vant til.
 2. Bruk elektrisk belysning på en smart måte – Det er enklere sagt enn gjort å slå av lyset hver gang du går ut av rommet. Faktisk kan det føre til konflikter hjemme om man hele tiden maser om at alle skal slå av lyset etter seg. Det er en fin vane, men det tar tid å få en varig endring. I mellomtiden kan du investere i LED-pærer til alle lyskilder i huset for å redusere strømbruken.
 3. Gjør huset ditt «smartere» - Ønsker du å ta det et skritt lengre kan du installere bevegelsessensorer i gangene og på badet. Dette er steder med hyppig trafikk men man trenger lyset kun en kort stund. Les mer om Smarthus her.
 4. Bytt ut gamle hvitevarer – eldre hvitevarer som kjøleskap, fryser, vaskemaskin og tørketrommel krever mye mer energi enn dagens hvitevarer. Er noen av disse mer enn 10 år gamle? Da trenger du kanskje nye. Nå kan det være et godt tidspunkt for å gjøre et kupp.
 5. Kjøp rimelige tidtakere til panelovner – ofte står oppvarming for den største delen av strømforbruket hjemme. Har du elektriske panelover kan du enkelt styre dags- og nattsoppvarming med en tidstaker som du setter inn i en stikkontakt. Du kan enkelt stille inn tid for å regulere når ovnen skal være på.

  Flere grep?

  Dette er noen enkle tips som våre elektrikere anbefaler for å komme i gang med strømsparing. Det er enkelt, raskt og rimelig å komme i gang med allerede i dag. Samtidig bør du vurdere tiltak som bytte av strømleverandør, forbedring av isolasjonen i huset, bytte av vinduer, investering i egne kilder til strømproduksjon.

  Ønsker du en prat med elektriker som kan rådføre deg før du foretar større investeringer, kan du alltid ta en prat med oss. Det er bare å ta kontakt. Les mer om TRG-Elektro her.

  Vi ønsker deg en strålende dag.