Skap god stemning ute med smart belysning

utebelysning

Utebelysning er en enkel måte å fremheve området rundt huset og skape en lun og god stemning året rundt. Det er mange ting å tenke på ved planlegging og det finnes flere fallgruver. Her får du nyttige tips for å unngå de mest vanlige feil.

Viktigst av alt er å skape indirekte lys. Lyskilder som peker utover vil virke blendende og gi mye lysforurensning. Sterke lamper kan også være til irritasjon for naboer. Tenk heller at et lys ved inngangspartiet skal peke nedover mot bakken, mens lampen som lyser opp en vakker murvegg bør fremheve detaljer du ønsker å vise frem. Lyskilder bør ikke lyse opp løse luften, men treffe en egnet flate for å skape effekt og gi en myk lysspredning. Når du ser utover fra stuen eller terrassen, kommer selve rommet til å oppleves større. Når øyet fanger opp objekter lengre unna, tolker hjernen det som en del av rommet.

Utebelysning terrasse inspirasjon
Lyskilder som lyser opp en vakker murvegg bør fremheve detaljer du ønsker å vise frem.

Tenk stemning og formål med utebelysning

Trenger du lys ute av praktiske hensyn eller som en del av estetikken i hagen? Formål påvirker valg av løsninger, omfang og prioritering. Del gjerne området i soner, for eksempel:
- ganger og stier,
- inngangspartiet og terrassen,
- busker eller trær,
- bygningselementer (vegger, tak, garasje, etc).

Ikke glem sikkerheten

Når du belyser gangveien mellom innkjørsel og inngangsdør, forbedres sikkerheten av passasjen. Det samme gjelder belysning av trappetrinn og høydeforskjeller. Sensorer som slår på lys når noen nærmer seg, øker også tryggheten i mørket.

Utebelysning hage inspirasjon

Trenger du lys ute av praktiske hensyn eller som en del av estetikken i hagen? Formål påvirker valg av løsninger, omfang og prioritering.

Skaff deg hjelp når du planlegger utebelysning

Smart utebelysning profesjonelt utført vil vise både bygningen og uteområdet fra sin beste side. Når du planlegger belysning, er det viktig å tenke på helheten. Selv om du ikke har budsjett til å gjennomføre et stort prosjekt med å sette opp belysning ute, kan våre dyktige elektrikere hjelpe deg med å prioritere og effektivisere arbeidet.


Les mer om våre tjenester her.
Du kan få råd om riktig type kabel og IP-graden avhengig av formålet. Strømmen kan legges frem til flere ønskede områder på en kostnadseffektiv måte selv om du må utføre prosjektet gradvis. Du kan få tips om bruk av riktig utstyr og plassering. Elektriker sørger også for at arbeidet med kabelforlenging og koblinger er forsvarlig utført.

Vil du ta en prat? Fyll ut kontaktskjema, så tar vi kontakt